Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT)
ALIAT - Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor este o organizatie non-guvernamentala, o asociatie de profesionisti in sanatate mintala, una din primele organizatii profesionale care activeaza in domeniul adictiilor din Romania, fondata in 1993.

Conform statutului, ALIAT este o asociatie apolitica si non-profit, cu statut de persoana juridica de sine statatoare.

ALIAT desfasoara activitati in domeniul prevenirii si tratamentului problemelor legate de consumul de substante din anul 1999. Programele initiate de ALIAT de-a lungul timpului au reprezentat tot atatea acte de pionierat in domeniul consumului de substante psihoactive:

* primul proiect de prevenire primara a consumului de droguri in scoli bazat pe retelele de egali (IN-DEPENDENT - 1999, STIUCAPOT - 2009)
* primul program de schimb de seringi - strategie de harm-reduction (reducerea riscurilor asociate consumului de droguri injectabile )(RISC MINIM) desfasurat neintrerupt din anul 2000
* primul program de formare profesionala post-universitara si multidisciplinara pentru profesionistii care activau deja in serviciile destinate consumatorilor de substante psihoactive (EDUCATIE CONTINUA IN DOMENIUL ADICTIILOR)2002 - 2005
* Editarea primului Ghid Romanesc de Tratament in Abuzul de Substante Psihoactive
* Elaborarea mai multor publicatii de formare profesionala adresate comunitatii de profesionisti care activeaza in servicii dedicate consumatorilor de substante: "Abuzul si dependenta de substante psihoactive. Manual pentru studentii in medicina si medicii rezidenti psihiatri", "Prevenirea recaderilor. Ghid practic pentru profesionisti", "Ghid de predare in domeniul consumului si abuzului de substante"
* In 2004, ALIAT a initiat o colaborare cu Spitalul de Psihiatrie "Al Obregia" Bucuresti concretizata in deschiderea primului centru ambulator de evaluare si tratament ale problemelor legate de consumul de alcool (ALCOHELP).
* Primul centru online de prevenire si tratament a abuzului de alcool - ALCOHELP. AlcoHelp reprezintă un instrument de prevenţie, intervenţie şi orientare către servicii specializate pentru persoanele cu un consum problematic de alcool, uşor de folosit şi care garantează confidenţialitatea şi anonimatul celor care îl accesează.
* De asemenea, ALIAT a fost invitat de Agentia Nationala Antidrog sa participe printr-un reprezentant al sau la discutiile pentru schimbarea legii 143 privind combaterea traficului si consumului de droguri si la grupul de lucru pentru elaborarea standardelor de tratament pentru tulburarilor legate de consumul de substante. In prezent, ALIAT are semnat un protocol de colaborare cu Agentia Nationala Antidrog.

Echipa ALIAT

* Prof. Dr. Dan Prelipceanu - Presedinte Onorific

Fost presedinte Asociatia Psihiatrica Romana, membru in Comisia de Psihiatrie a Ministerului Sanatatii, specialist in tratamentul adictiilor si psihofarmacologie clinica

* Viorel Roman - Membru Consiliul Director, Director Administrativ, Reprezentant legal

Licentiat in stiinte juridice, absolvent al Facultatii de Finante, Banci Contabilitate, Inspector Resurse Umane, Specialist sanatate si securitate in munca.

* Dr. Eugen Hriscu - Membru Consiliul Director, Director de Programe

Psihiatru, formator de formatori in domeniul adictiilor recunoscut de Ministerul Sanatatii. Co-autor al "Prevenirea recaderilor in tulburarile legate de consumul de substante. Un ghid pentru profesionistii din sanatate." Psihoterapeut in supervizare in Analiza Tranzactionala.

* Bogdan Glodeanu - Membru Consiliul Director

Economist, Coordonator departament Harm Reduction

* Stefan Roman - Membru Consiliul Director

Economist

* Psiholog Magdalena Ioan - Membru

Psiholog clinician, formator de formatori in domeniul adictiilor recunoscut de Ministerul Sanatatii. Co-autor al "Prevenirea recaderilor in tulburarile legate de consumul de substante. Un ghid pentru profesionistii din sanatate." Psihoterapeut in supervizare in Analiza Tranzactionala

* Psiholog Daniela Simache

Psiholog cu experienta in domeniul clinic, cercetator principal, departament Cercetare Tineri in Situatii de Risc. Formator in domeniul prevenirii consumului de alcool si droguri certificat de Agentia Nationala Antidrog.

* Dan Calota - Psiholog

* Ciprian Carlan - Lucrator out-reach

* Adina Duta - Asistent social

* Carla Ana-Maria Neagu - Psiholog

* Mihai Racovitan - Lucrator out-reach

* Andrei Roman - Lucrator out-reach

Filiale

Adresa: Sos. Berceni nr.10, Sector 4, Bucuresti, Cod postal 041914

(în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", lângă intrarea dinspre strada Emil Racoviţă)

Telefon/Fax: + 40.21.334.84.06

E-mail: [email protected]

Web: aliatong.ro , alcohelp.ro , stiucapot.ro

Membri ai societatii inscrisi in PaginaMedicala.ro
 • Eugen Hriscu
 • Carmen Adella Sirbu
  Evenimente organizate
  Simpozion de educatie medicala continua pentru medicii de familie
  28 Septembrie 2013
  Simpozion de Educatie Medicala Continua pentru Medicii de Familie din regiunile Bucuresti –Ilfov si Sud-Muntenia
  23 Februarie 2013
  Cursul „ Detectia precoce si interventiile scurte in tulburarile legate de consumul de alcool”
  20 Octombrie 2012
  paginafarmacistilor.ro
  Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
  Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
  Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

  Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

  Lista coduri ATC

  Lista farmacisti

  Lista farmacii

  Producatori medicamente

  Sitemap
  paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate