BLOG
Home Stiri medicale 19 noiembrie - concurs de admitere in rezidentiat

19 noiembrie - concurs de admitere in rezidentiat

17 Noiembrie 2017 16:03
REPERE DIN STIRE
  • Peste 2.500 de candidatii, la UMF “Carol Davila” din Bucuresti
  • Pentru cele 3.524 de locuri scoase la concurs s-au inscris 6.817 de candidati

Peste 2.500 de candidatii, la UMF “Carol Davila” din Bucuresti

Concursul de admitere in rezidențiat in domeniile medicina, medicina dentara și farmacie, va fi organizat in 2017 de catre Ministerul Sanatații , duminica, 19 noiembrie. Acesta urmeaza sa se desfasoare in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Târgu-Mures si Timisoara, iar pentru cele 3.524 de locuri scoase la concurs, la nivel national, s-au inscris 6.817 de candidati, peste 37% - 2.537 de concurenti urmand sa sustina examenul in centrul universitar Bucuresti.

Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti s-au inscris 1.888 de candidati la Medicina, 483, la Medicina Dentara si 166, la Farmacie. in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea concursului din Bucuresti, vor fi puse la dispozitie 44 de sali ce au fost repartizate . in incinta Facultatii de Medicina (bd-ul Eroilor Sanitari nr.8), Spitalul Universitar, in incinta Facultatii de Farmacie (str.Traian Vuia nr.6), precum si la Universitatea Româno-Americana(Bd-ul Expozitiei nr. 1B). La nivel national, dintre cele 3.524 de locuri scoase la concurs, 3.137 au fost repartizate domeniului Medicina (762 centrului Bucuresti), 258, domeniului Medicina Dentara( 45 centrului Bucuresti) si 129, domeniului Farmacie (34 centrului Bucuresti). Candidatilor li se va permite intrarea in salile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.

” Am convingerea ca, si in 2017, absolventii Universitatii noastre vor traversa , in numar cât mai mare, dar si cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesionala si ca, prin rezultatele obtinute, vor pozitiona inca odata, invatamântul superior medical românesc si totodata Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila pe cele trei coordonate ale desavârsirii in medicina: Initiere, Evolutie, Excelenta” a declarat Acad. I. Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” din Bucuresti.

Si anul acesta, pentru a putea participa la concursul de rezidentiat in medicina, medicina dentara si farmacie ce va avea loc pe 19 noiembrie, candidatii au achitat o taxa de 360 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidentiat 2017, similar cu cel din 2016 , a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sanatatii, iar un procent de maxim 85% din sumele incasate va fi repartizat universitatilor de profil.

Concursul se va derula sub forma de test-grila, cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, pe o durata de 4 ore. Dupa o pauza de 15 minute, va incepe corectura in sali, iar pentru a depune contestatii, candidatii vor avea la dispozitie 24 de ore. Acestea pot viza, intrebarile de concurs, recorectarea lucrarilor sau organizarea concursului. Raspunsul contestatiilor se va da in 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu si 150 de tip complement multiplu.

Totodata, ocuparea locurilor in cele 67 de specialitati se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu , alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.Afisarea rezultatelor se va face numai dupa semnarea ordinului Ministerului Sanatatii de confirmare a rezultatelor.
Situatia candidatilor inscrisi pe centre universitare si domenii

Sursa: PaginaMedicala.ro
2068 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate