BLOG
Home Stiri medicale 2014, anul implementarii unor noi pachete in sistemul de sanatate

2014, anul implementarii unor noi pachete in sistemul de sanatate

30 Ianuarie 2014 15:08
REPERE DIN STIRE
  • Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare la 1 aprilie anul acesta.
  • Pachetul privind programele nationale de sanatate va putea intra in vigoare la 1 august.
  • Ministerul Sanatatii si-a propus ca pachetul de servicii minimale sa fie aplicat de la 1 ianuarie 2015.
  • Tot mai multe servicii vor fi prestate in ambulatoriu si pentru aceste servicii ar putea creste numarul de locuri la rezidentiat.
  • Ministerul va negocia un acord cu Banca Mondiala privind infrastructura in ambulatoriile de specialitate.
2014, anul implementarii unor noi pachete in sistemul de sanatate
FOTO: freedigitalphotos.net

Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare la 1 aprilie anul acesta, cel privind programele nationale de sanatate va putea intra in vigoare la 1 august, iar Ministerul Sanatatii si-a propus ca pachetul de servicii minimale sa fie aplicat de la 1 ianuarie 2015, a declarat ministrul Eugen Nicolaescu in cadrul unei dezbateri, informeaza Agerpres.

“In urmatoarele doua luni trebuie sa pregatim toate normele necesare pachetului de baza. Lunile februarie si martie sunt hotaratoare pentru elaborarea normelor. Trebuie ca impreuna cu CNAS sa stabilim acele norme tehnice care sa elimine desincronizarile si interpretarile eronate. Stim ca primul oponent al reformei este sistemul. Primii oponenti ai reformei sunt cei din sistem. Care sistem vrea sa fie reformat? Trebuie sa le explicam oamenilor ca este in beneficiul lor. Cei de la BM si FMI au spus ca aceasta este cea mai grea reforma. Urmatoarele doua luni vor fi de foc, daca va fi nevoie vom face cate o videoconferinta in fiecare zi. Am auzit pareri ca scot oamenii din spital. Aceste lucru il sustin numai oamenii care nu vor binele sistemului (...). Stiu ce vorbesc. Sunt intr-un moment de cumpana in care vrem sa schimbam aceasta tara. Nu o putem schimba decat cu oameni cinstiti, sinceri, cu oamenii corecti care vor sa faca ceva pentru aceasta populatie”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, tot mai multe servicii vor fi prestate in ambulatoriu. El a precizat ca doreste sa se dezvolte cat mai mult ambulatoriul de specialitate si a subliniat ca este nevoie de pachetul de baza pentru a construi pachetul de servicii suplimentare.

Nicolaescu a mai spus ca un draft privind serviciile medicale suplimentare va fi gata pana la vara, astfel ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa poata fi realizate toate drafturile de legislatie necesare pentru ca in acest fel sa se poata 'gandi' bugetul pe 2015.

“Este nevoie de asigurari private, de o discutie transparenta care sa ia in calcul varianta de a avea asigurari suplimentare obligatorii sau facultative. Si daca se poate face deductibilitatea in cazul in care se opteaza pentru asigurarile suplimentare obligatorii. Speram ca la sfarsitul anului vom avea mai putini bani deturnati si multi bani cheltuiti chibzuit”, a conchis ministrul.

Acord cu Banca Mondiala privind infrastructura in ambulatoriile de specialitate

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ca incepand cu luna februarie va fi negociat un acord cu Banca Mondiala pentru a obtine un imprumut pentru infrastructura in ambulatoriile de specialitate din mediul rural, orasele mici, dar si la spitalele unde nu exista.

“Incepand cu februarie vom negocia un acord cu Banca Mondiala pentru a obtine un imprumut pentru infrastructura in ambulatoriile de specialitate mai ales in mediul rural, urbanul mic, dar si la spitalele in care nu exista”, a spus demnitarul.

El a afirmat ca va creste numarul de locuri la rezidentiat acolo unde vor exista investitii privind ambulatoriile de specialitate. “Locurile de la rezidentiat pe post sa le crestem acolo unde sunt investitii astfel incat acolo unde se termina constructia sa avem deja medicul”, a mai spus Nicolaescu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro
3980 vizualizari
Adauga comentarii
1 comentariu
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate