Peste 88,5% dintre candidatii inscrisi la sesiunea extraordinara a concursului de Rezidentiat din 20 mai au obtinut punctaj de promovare. Mai exact, 372 de tineri medici din cei 420 inscrisi au promovat concursul.
Punctajul maxim realizat a fost de 823 de puncte, iar cel minim de promovare - 493 puncte.
Din cei 98 de tineri medici care au concurat la rezidentiatul pe loc, 76 au obtinut punctaj de promovare, iar dintre cei 318 de candidati la rezidentiatul pe post au fost admisi 296.
Listele finale privind clasamentul in concurs pot fi descarcate mai jos:
Clasificari pe loc
Clasificari pe post
In urma sustinerii concursului, au fost depuse trei solicitari privind rescanarea grilelor, insa nu s-au inregistrat modificari de punctaj.
"S-a inregistrat o cerere de participare la o viitoare sesiune dar solicitarea excede cadrul metodologiei", sustin reprezentantii Comisiei Locale de Rezidentiat a UMF ”Carol Davila” Bucuresti.
Alegerea locurilor - duminica, 27 mai
Candidatii care au concurat pentru locuri isi vor alege locurile in specialitate in ordine descrescatoare a punctajelor obtinute, duminica, 27 mai 2012, in centrul universitar Bucuresti. Pentru asta, ei se vor prezenta cu actul de identitate/imputernicirea notariala si actul de identitate, in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, la ora 9.00.
Posturile se aleg luni, 28 mai
In ceea ce priveste alegerea posturilor, tinerii medici se vor prezenta luni, 28 mai, ora 9.00, la nivelul Directiilor de Sanatate Publica Judetene prin care au fost scoase la concurs posturile pentru care s-a concurat. Si acestia vor avea nevoie de actul de identitate.
Persoanele are nu vor fi prezente in momentul desfasurarii alegerii locurilor sau posturilor pierd dreptul conferit de concurs.
Reamintim ca la inceputul acestui an, ministerul a hotarat organizarea unui nou concurs de intrare in Rezidentiat. Decizia a fost luata dupa ce, un procent semnificativ, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate. Cele mai multe locuri si posturi ramase neocupate s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar, ca de exemplu: medicina de urgenta, neonatologie, ATI, pediatrie.
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala 6 credite EMC
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic 6 credite EMC
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta 4 credite EMC
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic 7 credite EMC
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
Ghid de diagnostic si tratament in limfoamele foliculare nou diagnosticate si recazute
Tehnicile de prelevare, fixare, transport si punere in lucru a biopsiilor
Tehnici orientative de lucru ale preparatelor citopatologice
Ghid de diagnostic si tratament in stenoza mitrala
Ghid de diagnostic si tratament in leucemia acuta mieloblastica