BLOG
Home Stiri medicale 80% dintre cei care au dat rezidentiatul in Bucuresti au promovat

80% dintre cei care au dat rezidentiatul in Bucuresti au promovat

28 Noiembrie 2012 17:00
REPERE DIN STIRE
  • Peste 80% dintre candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in Bucuresti au promovat
  • Acad. Sinescu: "O promovabilitate de peste 80% reprezinta un rezultat bun"
 80% dintre cei care au dat rezidentiatul in Bucuresti au promovat
FOTO: morethanaminute.com

Peste 80% dintre candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in centrul universitar din Bucuresti l-au promovat. Astfel, din cei 1896 de candidati inscrisi la examen, 1528 au intrunit punctajul minim de promovare in toate cele trei domeniile: medicina, medicina dentara si farmacie.

"O promovabilitate de peste 80% reprezinta un rezultat bun. Subiectele intocmite de comisia locala de rezidentiat din Bucuresti au avut un grad de dificultate ridicat, iar acest rezultat nu poate decat sa ne bucure. An de an, avem candidati din ce in ce mai buni la rezidentiat, ceea ce ne ofera mari sperante. Referitor la clasamentul final, acesta va fi publicat maine. Noi deja am trimis listele catre Ministerul Sanatatii, acesta le va omologa si le va publica. Daca totul va functiona asa cum este planificat, repartitia va avea loc duminica. La repartitie vor fi prezenti toti cei care au sustinut examenul in Bucuresti si l-au promovat", a declarat pentru PaginaMedicala.ro acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Potrivit Comisiei Locale de Rezidentiat a Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti in urma examenului, au fost depuse 36 de contestatii. Dintre acestea, 20 de contestatii au contestat modul de alcatuire a 26 de intrebari in domeniul medicina, insa niciuna dintre ele nu a fost admisa. De asemenea, 36 de candidati au solicitat rescanarea grilelor de concurs. Cu toate acestea, nu s-au inregistrat modificari de punctaj. 

In ceea ce priveste punctajul maxim in domeniul medicina, acesta a fost de 941 de puncte, in timp ce punctajul minim de promovare a fost de 564 de puncte. Din cei 1474 de medici inscrisi, 1181 au promovat concursul national de rezidentiat si isi pot alege specialitatea duminica. 

Patru intrebari anulate la rezidentiatul in medicina dentara

Noua contestatii au fost depuse de candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in domeniul medicina dentara privind modul de alcatuire a sapte dintre intrebari. In urma contestatiilor, patru dintre acestea au fost anulate. Alte sapte contestatii s-au referit la modul de capsare a paginilor in caietul de tip B. Conform comunicatului Comsiei Locale de Rezidentiat UMF Bucuresti, au existat si patru solicitari privind rescanarea grilelor de concurs, fara niciun fel de modificare a punctajelor. 

Punctajul maxim realizat in domeniul medicina dentara in centrul universitar bucurestean a fost de 860 de puncte. In urma calculelor, punctajul minim de promovare este de 516 puncte. La concursul de rezidentiat in medicina dentara au participat 303 candidati, 232 dintre acestia reusind sa il promoveze. 

Grilele modificate sunt afisate pe site-ul rezidentiat.umf.info, ele fiind definitive. 

115 absolventi de farmacie din 122 inscrisi au promovat examenul

In acest an, 122 de absolventi ai facultatilor de farmacie s-au inscris la concursul de rezidentiat organizat in Bucuresti. Gradul de promovabilitate al candidatilor a fost de 94%, punctajul maxim obtinut fiind de 898 de puncte, iar punctajul minim de promovare fiind de 538 de puncte. 

Candidatii nu au facut nicio contestatie cu privire la modul de alcatuire al intrebarilor si nu au solicitat rescanarea grilelor de concurs. 

Conform metodologiei de rezidentiat, la Bucuresti s-a desfasurat concursul pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Dintr-un numar total de 2.552 de locuri, pentru Bucuresti au fost alocate 524 de locuri in domeniul medicina, 63 in domeniul medicinei dentare si 29 de locuri in domeniul farmaciei.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
10104 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate