BLOG
Home Stiri medicale Cum se va desfasura concursul national de rezidentiat din 25 noiembrie

Cum se va desfasura concursul national de rezidentiat din 25 noiembrie

20 Noiembrie 2012 11:10
REPERE DIN STIRE
  • Tentativa de frauda, sanctionata prin excluderea din concurs
  • Comisiile locale de rezidentiat au pus la dispozitia candidatilor instructiunile de urmat in ziua examenului
  • Tentativa de frauda, sanctionata prin excluderea din concurs
  • Cum pot renunta candidatii la concurs
  • Cei mai multi candidati la rezidentiat au optat pentru medicina
Cum se va desfasura concursul national de rezidentiat din 25 noiembrie
FOTO: telc-reading.co.uk

In aceasta duminica, peste 5000 de candidati vor sustine examenul national de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. La fel ca si in anul precedent, concursul national de rezidentiat va fi descentralizat si va avea loc in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova si Targu Mures.

Comisiile locale de rezidentiat au pus la dispozitia candidatilor instructiunile de urmat in ziua examenului, care va avea o durata de patru ore.

Prin urmare, intrarea in sala a candidatilor se va face duminica (25 noiembrie, n.red.) incepand cu ora 8.30, strict pe baza buletinului, a cartii de identitate sau a pasaportului sau a pasaportului. Potrivit documentului, cei care nu vor avea asupra lor unul dintre aceste documente, nu vor fi primiti in sala de concurs.

Tentativa de frauda, sanctionata prin excluderea din concurs

De asemenea, candidatii care nu sunt in sala in momentul deschiderii sacilor ce contin caietele cu intrebari, nu mai au acces in concurs. In ceea ce priveste asezarea candidatilor, ea se va face in ordine alfabetica, in conformitate cu listele ce urmeaza sa fie publicate pe data de 22 noiembrie 2012.

"Orice abatere este socotita frauda si se sanctioneaza cu eliminarea din concurs. Tentativa de frauda si frauda la concurs sunt sanctionate prin excluderea candidatului din concurs. Descoperirea asupra unui candidat, in timpul concursului a unor materiale informative sau dispozitive electronice capabile sa mijloceasca comunicarea sau consultarea de date, inclusiv ceasuri de mana, este considerata tentativa de frauda, chiar daca materialele sau dispozitivele respective nu au fost utilizate", se arata in REGULAMENTUL pus la dispozitie de centrul universitar Targu Mures.

Incepand cu ora 08:45, cele patru tipuri de grile de raspuns (A,B,C,D) impreuna cu cariocile vor fi distribuite candidatilor, in timp ce sacii sigilati care contin caietele cu intrebari vor fi adusi in sali in jurul orei 9.30, urmand a fi desigilati la ora 10 in toate salile de concurs.

Cum pot renunta candidatii la concurs

Se vor imparti apoi candidatilor caietele cu intrebari, tinandu-se cont de tipul de grila primit anterior. Din momentul in care a fost distribuit ultimul caiet incepe masurarea timpului de concurs, care este de 4 ore. seful de sala va nota la loc vizibil si va informa candidatii asupra orei de incepere si a celei de terminare a concursului.

In cazul in care candidatii inscrisi vor dori sa renunte la a sustine concursul de rezidentiat si anunta acest lucru dupa distribuirea caietelor cu intrebari, ei pot parasi sala doar dupa 30 de minute din momentul afisat pentru inceperea concursului.

La finalul concursului, grilele de raspuns bune de corectat se predau sub semnatura sefului de sala. Grilele colectate vor fi depuse la catedra, numarate si asezate in ordinea crescatoare a numarului de ordine al candidatilor din sala respectiva (indiferent de tipul grilei A,B,C,D ).

Procesul de corectare a grilelor

Grilele se corecteaza in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca doi candidati din sala respectiva.

Fiecare candidat este invitat la postul tehnic de scanare, isi recunoaste lucrarea, asista la scanarea acesteia si ia la cunostinta punctajul obtinut. In cazul candidatilor care absenteaza sau se retrag din concurs, la numarul de ordine respectiv se va scana o grila goala (necompletata) care va da punctajul zero.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte vor fi depuse de candidati, in nume personal, in termen de 24 ore din momentul transmiterii grilelor cu raspunsuri corecte in salile de concurs. Contestatiile se adreseaza Comisiei Locale de Rezidentiat.

Aflati AICI instructiunile Comisiei Locale de Rezidentiat din Targu Mures. AICI puteti consulta instructiunile Comisiei Locale de Rezidentiat din Craiova. 

Cei mai multi candidati la rezidentiat au optat pentru domeniul medicina

Conform informatiilor furnizate de Ministerul Sanatatii, cei mai multi tineri au optat pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina (4142), in timp ce 931 au optat pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina dentara. Restul de 298 de candidati vor sustine concursul pentru domeniul farmacie. Ministerul Sanatatii a luat decizia de a suplimenta locurile la rezidentiat

In urma cu cateva saptamani, peste 400 de absolventi de medicina din toate centrele universitare au semnat o petitie privind nemultumirile legate de examenul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Petitia a fost deja inaintata Ministerului Sanatatii.

Rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au luat decizia ca pentru examenul de rezidentiat din 2012 sa existe o bibliografie unica la specialitatea medicina generala.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
13307 vizualizari
Adauga comentarii
6 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate