BLOG
Home Stiri medicale DSP-urile completeaza datele candidatilor la rezidentiat intr-un document special

DSP-urile completeaza datele candidatilor la rezidentiat intr-un document special

16 Octombrie 2012 17:33
REPERE DIN STIRE
  • Inscrierile se fac la DSP-uri, respectiv ministere cu retea sanitara proprie
  • Rezidentiatul pe post, organizat si pentru spitalele clinice
  • Examenul va avea loc descentralizat, pe centre universitare, pentru al doilea an consecutiv
  • Macheta de introducere a datelor referitoare la candidatii de la concursul national de rezidentiat
DSP-urile completeaza datele candidatilor la rezidentiat intr-un document special
FOTO: 911pcrescue.com

Ministerul Sanatatii pune la dispozitia Directiilor de Sanatate Publica (DSP) o macheta de introducere a datelor referitoare la candidatii de la concursul national de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Institutia doreste, prin aceast document tipizat, sa eficientizeze preluarea informatiilor despre cei inscrisi la examen.

In document se regasesc informatii precum numarul curent, directia de sanatate publica unde s-a facut inscrierea, domeniul - medicina, medicina dentara sau farmacie, numele si prenumele candidatului, promotia si universitatea absolvite, precum si functia acestuia, in cazul in care este angajat. De asemenea, alte informatii care pot fi regasite in macheta sunt centrul universitar in care candidatul solicita sa sustina examenul, CNP-ul si acordul pentru folosirea numelui pe internet odata cu afisarea rezultatelor concursului.

Puteti consulta macheta de completare a datelor despre candidati AICI.

Inscrierile se fac la DSP-uri, respectiv ministere cu retea sanitara proprie

Reamintim ca inscrierea candidatilor pentru concursul de rezidentiat, sesiunea 25 noiembrie 2012, se face la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de concurs pana la data de 22 octombrie 2012 inclusiv.

Dupa verificarea documentelor din dosare si a conditiilor de participare pentru fiecare candidat, directiile de sanatate publica, respectiv ministerele cu retea sanitara proprie centralizeaza datele si alcatuiesc o singura lista cu candidatii, o vor comunica Ministerului Sanatatii in cel mult doua zile lucratoare de la incheierea inscrierilor.

Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia absolventilor medicinisti un numar de 2552 de locuri, dintre care 2210 pentru medicina, 248 in domeniul medicinei dentare si 94 de locuri in domeniul farmaceutic.

Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt in Bucuresti - 525, urmat de Cluj - 322, Iasi - 279 si Timisoara - 277. In privinta specialitatilor scoase la concurs, cei care iau examenul de rezidentiat vor avea la dispozitie 128 de locuri pe medicina de familie, 118 pe chirurgie si 115 pe medicina interna. Pe de alta parte, cele mai putine locuri disponibile sunt in specialitati precum medicina sportiva si medicina nucleara.

Rezidentiatul pe post, organizat si pentru spitalele clinice

Referitor la rezidentiatul pe post, acesta va fi organizat inclusiv pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici ca si in anul precedent.

Ministerul Sanatatii a stabilit deja si care sunt specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice in sesiunea 25 noiembrie 2012.

Specialitatile sunt urmatoarele: anestezie si terapie intensiva, boli infectioase, chirurgie cardiovasculara, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, medicina de urgenta, neonatologie, neurochirurgie, oncologie medicala, ortopedie si traumatologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radiologie si imagistica medicala, radioterapie si recuperare, medicina fizica si balneologie.

Absolventii de medicina, nemultumiti de diminuarea locurilor si posturilor la rezidentiat

In urma publicarii locurilor si posturilor la concursul national de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012, absolventii de medicina si-au exprimat nemultumirea printr-o scrisoare inaintata premierului Victor Ponta. 

"Diminuarea locurilor in programul national de rezidentiat contrazice declaratiile privitoare la deficitul de cadre medicale si reprezinta inca un indemn clar la exod. Avand in vedere nemultumirea studentilor medicinisti din intreaga tara, legata de aceste lipsuri, ne angajam sa aparam interesele celor peste 10 000 de membrii ai federatiei nationale si sa protestam activ fata de decizia actuala a Ministerului Sanatatii", se arata in scrisoarea semnata de presedintele Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), ce reprezinta peste 10.000 de membrii din intreaga tara.

Puteti citit mai multe despre acest subiect AICI

Examenul va avea loc descentralizat, pe centre universitare, pentru al doilea an consecutiv. Astfel, cei care vor sustine examenul fie pentru ocuparea unui loc sau a unui post sunt nevoiti sa mearga in centrele universitare Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
6124 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate