BLOG
Home Stiri medicale Emotii pentru candidatii care au sustinut rezidentiatul in Bucuresti

Emotii pentru candidatii care au sustinut rezidentiatul in Bucuresti

25 Noiembrie 2012 21:39
REPERE DIN STIRE
  • Completarea bulinelor, o problema intampinata de candidati
  • O alta absolventa a declarat ca subiectele nu au fost grele pentru cei care au invatat
  • Dintre absolventii cu care am reusit sa stam de vorba, solicitata pare a fi ginecologia

Parerile vis-a-vis de subiectele pe care le-au primit candidatii din Bucuresti sunt impartite. Daca unii dintre acestia le-au considerat accesibile, altii sunt de parere ca gradul de dificultate a fost ridicat.

"A fost destul de dificil. In sala in care am dat eu examenul nu a fost nici o persoana entuziasmata de subiectele primite. S-a pus accentul pe psihiatrie pediatrica, atipic, foarte putin pe cardiologie si, in general, e loc de surprize", a declarat Mihai, absolvent de UMF Bucuresti.

O problema intampinata de fostul medicinist a fost completarea bulinelor care, dupa spusele sale, i-a luat jumatate din timpul alocat intregului examen. "Vreau sa fac medicina interna", ne-a explicat Mihai, desi marturiseste ca nu intentioneaza sa ramana in tara.

O alta absolventa a declarat ca subiectele nu au fost grele pentru cei care au invatat. "Si eu am avut dubii la cateva intrebari. Evident ca au fost si emotii, dar in momentul in care am primit subiectele, au trecut. Ma astept la un punctaj de peste 800. Dintre specialitatile medicale, prefer endocrinologia", a precizat fosta studenta, de loc din Targoviste.

Sistemul privat de sanatate, o portita de scapare pentru tinerii medici

Nu doar absolventii au fost emotionati de examenul pentru care s-au pregatit timp indelungat. Parintii le-au fost alaturi si i-au asteptat nerabdatori la portile Universitatii de Medicina si Farmacie, unde s-a desfasurat examenul in intervalul orar 10 - 14.

"Pot sa va spun ca aproape tot anul a invatat, licenta a trecut-o cu bine, acum asteptam rezultatul", a declarat un parinte.

"Nu a vrut sa imi spuna pentru ce specialitate opteaza. A spus ca este un secret. Noi suntem din Constanta, fiica mea a absolventa a Universitatii Ovidius, dar vrea sa ramana in Bucuresti. Am emotii, ca orice parinte", a completat un altul.

Tinerii sunt constienti de salariul mic pe care il vor primi la inceputul rezidentiatului. Vad o portita de scapare in sistemul privat romanesc. "As fi dispusa sa lucrez doi, trei ani pe un salariu mai mic. Pe masura ce trec anii, voi avea posibilitatea sa lucrez si in privat. Ma voi gandi sa plec din tara doar in conditiile in care, odata ce finalizez rezidentiatul, nu primesc un post", a explicat o tanara, emotionata.

Ar opta pentru nefrologie. Nu s-a decis inca, asteapta nerabdatoare rezultatul. "A invatat zi si noapte, nici nu va puteti imagina cat a invatat. Nu stiu daca merita", a spus mama acesteia, adaugand ca si fiul ei este medic rezident la Spitalul Militar din Capitala.

Dintre absolventii cu care am reusit sa stam de vorba, solicitata pare a fi ginecologia. "Imi doresc sa prind ginecologie, este una dintre specialitatile care m-a atras cel mai mult de-a lungul anilor si cred ca m-as descurca foarte bine. Intentionez sa raman in tara, imi doresc o cariera aici, sunt cateva spitale pentru care as opta, insa ma voi interesa si la colegii mai mari", a declarat Alexandra. Tanara astepta un rezultat intre 850 si 900 de puncte.

Potrivit UMF Bucuresti, contestatiile pot fi depuse direct la sediul comisiei locale de concurs din Splaiul Independentei nr. 48 sau prin fax la numarul 021-314.77.51.

Examen lipsit de incidente in centrul universitar bucurestean

Comisia locala de rezidentiat analizeaza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. Comunicarea grilei corecte ramasa definitiva se face prin publicarea pe pagina de internet a universitatii si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs, constituind raspuns la contestatiile primite.

Absolventii de medicina, medicina dentara si farmacie care s-au inscris la concursul national de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012 au sustinut duminica examenul. La fel ca si in anul precedent, acesta a avut loc descentralizat si, dupa spusele rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, s-a desfasurat fara nici un fel de incidente.

"Examenul a decurs fara incidente, respectandu-se intocmai metodologia de concurs afisata si pe site-ul dedicat rezidentiatului. Candidatii nemultumiti de rezultate pot depune o contestatie in urmatoarele 24 de ore", a declarat acad. Ioanel Sinescu, citat intr-un comunicat de presa al UMF Bucuresti.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
7842 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate