BLOG
Home Stiri medicale Noutati examen Rezidentiat 2016

Noutati examen Rezidentiat 2016

14 Octombrie 2016 16:40
REPERE DIN STIRE
  • Majorarea locurilor/posturilor la Rezidentiat 2016
  • Concursul se va desfasura in 6 centre unievrsitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara
  • Specialitati noi la rezidentiat 2016: cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, oncologie si hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica

Pentru sesiunea 2016 a examenului de rezidentiat din data de 20 noiembrie, Ministerul Sanatatii a majorat numarul de locuri/posturi, pentru absolventii de medicina generala, medicina dentara si farmacie, informeaza Ministerul Sanatatii.

Concursul se desfasoara in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

O alta noutate pentru acest an este introducerea unor specialitati noi – cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, oncologie si hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Inscrierea candidatilor

Inscrierile pentru concurs se fac prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, in perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi urmatorul: pentru zilele de luni pana joi orele 9,00-15,00, respectiv 9,00-14,00 pentru zilele de vineri. Directiile de sanatate publica, respectiv ministerele cu retea sanitara proprie isi vor adapta numarul punctelor de depunere a dosarelor in functie de afluxul de candidati. Ministerul Sanatatii recomanda candidatilor sa nu astepte pana in ultima zi inscrierea la concurs.

Documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de inscriere a candidatului se gasesc la adresa rezidentiat.ms.ro.

Listele cu candidatii admisi in concurs, pe centre universitare si domenii, se afiseaza pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 7 noiembrie 2016.

Desfasurarea concursului

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore. Intrebarile sunt diferite, in functie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este conditionatai de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel nat ional pentru cele 200 de intrebairi pentru fiecare domeniu.

Ocuparea posturilor si locurilor

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcaituindu-se o singurai clasificare nationalai pentru fiecare domeniu.

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate se face la o data stabilita ulterior, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9,00 - 21,00.

Candidatii se vor putea prezenta pentru alegerea locului/postului in unul din centrele universitare: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara. Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare, in acelasi interval orar, iar locurile si posturile ramase disponibile se vor afisa pe pagina de internet la sfarsitul primei zile de repartitie.

Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora si locul fixate pentru alegerea postului ori a locului in specialitate si a centrului de pregatire pierd drepturile conferite de concurs

Clasificarea pe domenii rezultai prin unificarea electronicai a rezultatelor din toate centrele universitare in care s-a desfasurat concursul, stabilite in urma aplicairii grilei corecte raimase definitivai. Clasificarea este nationalai si se face pentru fiecare domeniu pentru a fost organizat concursul.

Locurile si posturile raimase neocupate in urma finalizairii alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidentiat.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro
2271 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate