BLOG
Home Stiri medicale Poate sa fie pacalit un etilotest? Cat de inventivi sunt romanii?

Poate sa fie pacalit un etilotest? Cat de inventivi sunt romanii?

15 Martie 2018 17:58
REPERE DIN STIRE
  • Etilotestul este cosmarul oricarui sofer care s-a bucurat de un pahar de bere, vin sau tarie inainte de a pleca la drum. Acest aparat de dimensiuni reduse, care este prezent in trusa de lucru a oricarui politist, se dovedeste foarte eficient in a-si indeplini scopul, mai ales daca este o varianta electronica moderna.
  • Etilotestul este cosmarul oricarui sofer care s-a bucurat de un pahar de bere, vin sau tarie inainte de a pleca la drum. Acest aparat de dimensiuni reduse, care este prezent in trusa de lucru a oricarui politist, se dovedeste foarte eficient in a-si indeplini scopul, mai ales daca este o varianta electronica moderna.

Etilotestul este cosmarul oricarui sofer care s-a bucurat de un pahar de bere, vin sau tarie inainte de a pleca la drum. Acest aparat de dimensiuni reduse, care este prezent in trusa de lucru a oricarui politist, se dovedeste foarte eficient in a-si indeplini scopul, mai ales daca este o varianta electronica moderna.

Prin transformarea etanolului din respiratie in acid acetic si apa, ofera informatii exacte despre gradul de alcoolemie din sange. Totusi, conform celor de la comenzi.ro, nu toti romanii sunt convinsi ca un etilotest le poate calcula precis nivelul de alcool din sange, asadar, incearca sa il pacaleasca in diverse moduri.

Care sunt principalele metode pe care le aplica soferii inventivi inainte de a sufla in alcooltest?

Consumul de otet. Consumul de salata cu mult otet reprezinta principala scuza pe care romanii prinsi cu musca pe caciula o furnizeaza catre agentul de politie. Din pacate pentru inventivi, otetul din salata este otet acetic si nu contine alcool.

Consumul de patrunjel. De data aceasta consumul de patrunjel nu este o scuza, ci o realitate. Exista un mit conform caruia patrunjelul poate sa elimine mirosul de alcool si sa pacaleasca alcooltestul. Din pacate pentru cei vizati, mitul ramane la stadiul de mit.

Un alcool tester poate fi pacalit printr-o expiratie puternica inainte de a sufla. Este un mit care se dovedeste adevarat. Cei care expira puternic inainte de a sufla in alcooltest vor genera o valoare ceva mai mica decat cea reala, insa acest lucru nu inseamna ca valoarea va fi zero.

Guma si apa de gura sunt considerate si ele solutii. Dat fiind mirosul puternic al acestor doua elemente de ingrijire orala, soferii considera ca pot fi folosite pentru pacalirea testerului pentru alcool. Realitatea este cu totul si cu totul alta, insa.

De asemenea, nici consumul de apa in cantitati foarte mari sau regurgitarea mancarurilor nu rezolva nimic, asa cum s-ar crede. De fapt, un etilotest nu se bazeaza pe miros in momentul in care ofera rezultatele, ci pe cantitatea de etanol din respiratie, care va fi una constanta, in cazul in care s-au consumat bauturi alcoolice.

Tocmai de aceea, toti cei care isi doresc ca rezultatul sa fie zero, trebuie sa evite consumul de alcool.

Daca se consuma, totusi, cantitati mici de alcool, este bine sa se foloseasca un etilotest, altul decat cel al politistului, pentru verificare.

Exista in comert din ce in ce mai multe variante interesante, multe dintre ele eficiente si relativ ieftine. Orice sofer care obisnuieste sa consume alcool trebuie sa aiba la indemana un astfel de aparat, pentru a avea siguranta si pentru a sti daca poate sa conduca sau nu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro
4800 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate