BLOG
Home Stiri medicale Presedintele FASMR: "Avem nevoie de noroc la rezidentiat avand in vedere greselile din ECN!"

Presedintele FASMR: "Avem nevoie de noroc la rezidentiat avand in vedere greselile din ECN!"

23 Noiembrie 2012 17:22
REPERE DIN STIRE
  • In mai putin de 48 de ore, peste cinci mii de absolventi de medicina vor sustine concursul de rezidentiat
  • Rezidentiatul ar trebui sa fie o incununare a celor sase ani de facultate
  • Cobec: "Intotdeauna sunt emotii la examenul de rezidentiat!"
Presedintele FASMR: "Avem nevoie de noroc la rezidentiat avand in vedere greselile din ECN!"
FOTO: patientprivacyreview.com

In mai putin de 48 de ore, peste cinci mii de absolventi de medicina vor sustine concursul de rezidentiat. Emotiile sunt foarte mari, chiar si in cazul celor care s-au pregatit temeinic pentru acest examen atat de important in viitoarea lor cariera.

Presedintele Federatiei Asociatiilor Studentilor la Medicina din Romania (FASMR), absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara sustine ca atat el cat si colegii sai medicinisti din tara vor avea nevoie de foarte mult noroc la examenul de rezidentiat. Motivul? Numeroasele greseli identificate de absolventii de medicina in bibliografia unica pentru examenul de rezidentiat - domeniul medicina. 

"Nu ai cum sa iti exprimi o parere despre o carte decat in momentul in care o parcurgi in intregime. Iar la o lectura in ansamblu am observat ca Book des ECN e plina de greseli, si medicale si de traducere, ceea ce este inadmisibil avand in vedere ca este o literatura din care trebuie sa invatam pentru un examen definitoriu in cariera fiecaruia dintre noi", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Ionut Cobec, presedintele FASMR.

Rezidentiatul ar trebui sa fie o incununare a celor sase ani de facultate

In plus, adauga fostul student, sunt lucruri usor diferite fata de ce s-a invatat in facultate. "Ideea acestei carti a fost una buna insa, din punctul meu de vedere, trebuia citita de mai multi specialisti. Sper ca cei care elaboreaza subiectele sa le faca in asa fel incat sa demonstram ceea ce stim, nu ceea ce nu stim. In definitiv, rezidentiatul ar trebui sa fie o incununare a rezultatelor pe care le-am avut in timpul facultatii", a completat Ionut Cobec.

In opinia acestuia, scopul rezidentiatului este acela de a intocmi un clasament. "Daca ar fi trebuit sa demonstram ceva, am fi facut asta in cei sase ani de studii. Important este sa obtinem fiecare specialitatea pe care ne-o dorim. Cred ca este chinuitor sa ajungi sa faci o specialitate care nu iti place", a explicat presedintele FASMR.

Cobec: "Intotdeauna sunt emotii la examenul de rezidentiat!"

In ceea ce-l priveste, marturiseste ca are emotii. Si e convins ca si colegii sai sunt in aceeasi situatie. "Chiar si in conditiile in care esti foarte bine pregatit, tot ai emotii mari. Asa adrenalina ca cea din preajma examenului de rezidentiat e mai rar vazuta la medicinisti. Desi face o clasificare, rezidentiatul e important pentru ca in functie de rezultat iti construiesti un drum. Asadar, este esential sa fie un inceput bun. Atunci cand iti faci meseria cu pasiune, ajungi sa ai si rezultate notabile. Colegilor mei le urez succes si multa intelepciune in alegerile pe care le vor face!", a conchis absolventul din Timisoara.

Concursul de rezidentiat are loc duminica, 25 noiembrie 2012. Examenul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

PaginaMedicala.ro ureaza mult succes tuturor celor care sustin examenul de rezidentiat!

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
6301 vizualizari
Adauga comentarii
1 comentariu
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate