BLOG
Home Stiri medicale Rezidentiat 2013, pe ultima suta de metri

Rezidentiat 2013, pe ultima suta de metri

12 Noiembrie 2013 16:45
REPERE DIN STIRE
  • Capitolele pe care candidatii le au de parcurs sunt numeroase, 70 pentru Medicina Dentara si 51 pentru Farmacie.
  • Corectura acestor grile se face in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca doi candidati din sala respectiva.
  • Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati in termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor in salile de concurs.
Rezidentiat 2013, pe ultima suta de metri
FOTO: freedigitalphotos.net

Vezi si Candidatii la Rezidentiat au fost repartizati pe sali.

Duminica, 17 noiembrie, va avea loc examenul de rezidentiat pe loc si pe post in sase centre universitare (Bucuresti, Craiova, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures), pentru care Ministerul Sanatatii a scos la concurs peste trei mii de locuri si cateva sute de posturi.

Tematica

Pentru rezidentiatul in Medicina, tematica e formata din capitole ca: pneumologie, cardiologie, reanimare medicala, neurologie, boli infectioase, hepato-gastroenterologie, chirurgie viscerala, ginecologie-obstetrica, reumatologie, chirurgie ortopedica, oftalmologie, chirurgie ORL, geriatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, pediatrie, medicina interna, radiologie, dermatologie, endocrinologie-diabet-boli metabolice, chirurgie urologica, nefrologie, hematologie – oncohematologie si oncologie.

In ceea ce priveste Medicina Dentara, candidatii trebuie sa parcurga o tematica de 70 de capitole, iar pentru cei care vor da examentul in domeniul Farmaciei, tematica este de 51 de capitole.

Desfasurarea examenului


Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Punctajul minim de promovare prevazut mai sus se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul. Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Ce se intampla cu grilele completate


Grilele de raspuns bune de corectat se predau de catre candidati, sub semnatura, sefului de sala. Corectura acestor grile se face in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca doi candidati din sala respectiva, care vor fi nominalizati in procesul-verbal al salii si care vor semna pe acesta si pe grilele candidatilor. Dupa anuntarea punctajului tuturor candidatilor din sala respectiva, seful de sala, in prezenta a trei candidati, ambaleaza si sigileaza plicul cu grilele corectate si unitatile de memorie externa (memory stick). Pe durata corectarii lucrarilor candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala.

Contestatiile

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati in termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor in salile de concurs. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs stabilit de catre fiecare centru universitar in care are loc examenul. Comisia locala de concurs analizeaza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.

Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin fiecare centru universitar in parte prin publicarea pe site-ul oficial al Rezidentiatului, dar si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la contestatiile primite.

Clasificarea pe domenii se realizeaza prin unificarea electronica a rezultatelor stabilite in urma aplicarii grilei, pe fiecare centru universitar in care a fost organizat concursul. Totodata, universitatile-centre de examen au obligatia de a transmite Ministerului Sanatatii, in format electronic, cu cel puțin 24 de ore inainte de afisare, clasificarile definitive, in vederea emiterii ordinului Ministrului Sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Data afisarii clasificarilor pe domenii este anuntata in timp util pe site-ul oficial. De asemenea, clasificarile, data si locul alegerii locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire pot fi accesate pe acelasi site.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro
5942 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate