BLOG
Home Stiri medicale Rezidentiat: Noutati in realizarea modulelor de pregatire

Rezidentiat: Noutati in realizarea modulelor de pregatire

4 Martie 2015 11:21
REPERE DIN STIRE
  • Ordinul privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de Nomenclator a fost modificat, adaugandu-se cateva articole care vizeaza actele necesare efectuarii modulelor in cadrul unitatilor sanitare acreditate.

Ordinul privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de Nomenclator a fost modificat, adaugandu-se cateva articole care vizeaza actele necesare efectuarii modulelor in cadrul unitatilor sanitare acreditate.

Cu 30 de zile inainte de inceperea modulului de pregatire, rezidentii si specialistii prevazuti in ordin vor depune o cerere de efectuare a pregatirii la spitalul vizat. Unitatea sanitara vizata centralizeaza cererile de efectuare a pregatirii, pe care le va transmite saptamanal directiei de sanatate publica judeteana, insotite de o copie a primei pagini din carnetul de rezident.

In cadrul directiei de sanatate publica din fiecare judet, se vor prelucra solicitarile rezidentilor si se vor intocmi doua adrese de repartitie: catre unitatea sanitara acreditata vizata, care a transmis cererea, si catre unitatea cu care a fost incheiat contractul de munca de rezident.

Repartizarea rezidentilor pentru efectuarea modulului in unitatea sanitara acreditata vizata se va face pe baza acordului de primire al sefului de sectie din spitalul respectiv. Cu cinci zile inainte de inceperea pregatirii, directia de sanatate publica transmite unitatilor sanitare de la care au venit solicitarile, adresele de repartitie.

La primirea adreselor de repartitie, unitatea sanitara acreditata elibereaza pentru medicii rezidenti / specialistilor adresele de repartitie, pe care acestia au obligatia sa le depuna la sectia / sectia clinica acreditata unde se desfasoara modulul si, dupa caz, la unitatea angajatoare, cu care a fost incheiat contracutl de munca.

Validarea stagiilor efectuate pe parcursul fiecarui an de rezidentiat va fi efectuata de structura abilitata din cadrul directiei de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.

Pentru Centrul Universitar Bucuresti: Pana la data de 01.05.2015, documentele prevazute de catre ordinul modificat se transmit catre Compartimentul de management al pregatirii medicilor, medicilor dentisti si farmacistilor prin rezidentiat si a doua specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii, Strada George Vraca, nr. 9, sector 1, Bucuresti, care realizeaza activitatile prevazute in ordin. Solicitarile vor fi prelucrate de catre structura abilitata din cadrul directiei de sanatate publica a municipiului Bucuresti.

Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii publice si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 1.141/1.386/2007 privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala a fost aprobat de catre ministrii in cauza si publicat in Monitorul Oficial la data de 1 martie 2015.

  • Puteti accesa aici Ordinul nr. 1.141/1.386/2007.
  • Puteti accesa aici documentul pentru completarea Ordinului nr. 1.141/1.386/2007.

 

Autor: Iuliana-Maria Vişan
Sursa: PaginaMedicala.ro
6944 vizualizari
Adauga comentarii
3 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate