BLOG
Home Stiri medicale Rezidentiatul din 25 martie, amanat pentru moment

Rezidentiatul din 25 martie, amanat pentru moment

22 Februarie 2012 10:37
REPERE DIN STIRE
  • Concursul de rezidentiat programat pe 25 martie, amanat pentru moment
  • Metodologia si ordinul de organizare a concursului, lansate in dezbatere publica, fusesera aprobate de vechiul Guvern
  • Este nevoie de o noua aprobare din partea Cabinetului Mihai-Razvan Ungureanu
  • S-a realizat deja proiectul de modificare a Ordonantei 18 pentru ca examenul sa poata fi organizat
  • Documentul va fi ppropus spre aprobare in decursul saptamanii viitoare
Rezidentiatul din 25 martie, amanat pentru moment
FOTO: doctorexcuse.net

Concursul de rezidentiat, anuntat de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru data de 25 martie pentru ocuparea locurilor si posturilor ramase vacante in sesiunea 20 noiembrie 2011, este deocamdata amanat. Asta pentru ca metodologia si ordinul de organizare a concursului, lansate in dezbatere publica, fusesera aprobate de vechiul Guvern, adica de cabinetul fostului premier Emil Boc.

"Fostul Guvern a fost de acord cu sustinerea consursului pe data de 25 martie. Cum insa in prezent avem un alt Cabinet, este nevoie si de aprobarea acestuia. Drept urmare, s-a realizat deja proiectul de modificare a Ordonantei 18 pentru ca examenul sa poata fi organizat. Cel mai probabil, documentul va fi propus spre aprobare in decursul saptamanii viitoare", a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Cu alte cuvinte, tinerii medici care au promovat concursul de rezidentiat din noiembrie 2011, insa nu au prins loc sau post, precum si alti doritori de a urma o pregatire in rezidentiat, trebuie sa mai astepte pentru a afla cand va fi sustinut un nou concurs si, cel mai important, daca va  mai fi sustinut.

DSP-urile nu au fost anuntate

Potrivit metodologiei afisate la sfarsitul lunii ianuarie de catre Ministerul Sanatatii, candidatii care doreau sa se inscrie la concursul de rezidentiat programat luna viitoare trebuiau sa-si depuna dosarele la sediul directiilor de sanatate publica pana pe data de 29 februarie.

Avand in vedere schimbarea Guvernului, cei de la departamentul de Resurse Umane din cadrul Ministerului nici nu i-au mai anuntat pe reprezentantii DSP-urilor. Astfel, mai multi candidati care au mers la sediile directiilor de sanatate publica pentru a cere informatii despre concursul de rezidentiat din 25 martie au fost primiti raspunsuri gen "nu stiu nimic de niciun rezidentiat".

Un exemplu in acest sens il reprezinta cazul unui membru in comunitatea PaginaMedicala.ro, care ne-a scris urmatorul mesaj: "Am fost la DSP din Timisoara sa intreb noutati privind noua sesiune de rezidentiat din martie 2012...Nimeni nu stie nimic referitor la acest subiect! Prietenul meu a terminat medicina si vrea sa dea rezidentiatul dar nimeni nu stie unde trebuie depus dosarul si am citit ca ultima zi de inscriere este 29 februarie".

Concursul din 25 martie urma sa aiba loc in centrul universitar bucurestean, iar candidatilor le erau puse la dispozitie 98 de locuri si peste 300 de posturi. Reamintim ca Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Gr. T. Popa" din Iasi si Colegiul Medicilor din Romania au dat aviz negativ propunerii Ministerului Sanatatii de a organiza un nou concurs de rezidentiat in martie 2012, iar tinerii medici chiar au organizat un protest la sediul Ministerului in speranta ca vor obtine anularea concursului in schimbul redistribuirii sau suplimentarii locurilor si posturilor ramase neocupate. Din pacate, reprezentantii Ministerului Sanatatii nu s-au lasat induplecati de rugamintile tinerilor medici si le-au comunicat ca rezidentiatul din 25 martie era practic un fapt implinit. 

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
9834 vizualizari
Adauga comentarii
4 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate