Home Stiri medicale S-a lansat prima clinica specializata in chirurgie ortognatica din Romania

S-a lansat prima clinica specializata in chirurgie ortognatica din Romania

13 Aprilie 2016 13:38
REPERE DIN STIRE
  • Chirurgul Ion Nicolescu a lansat prima clinica de chirurgie ortognatica din Romania
  • Chirurgia ortognatica este o ramura a chirurgiei maxilo-faciale
  • Chirurgia ortognatica presupune interventii
  • Pacientii de chirurgie ortognatica pot fi identificati prin aspect facial specific (profil convex sau concav)

Chirurgul Ion Nicolescu, unul dintre cei mai experimentati medici romani specializati in chirurgia ortognatica, a lansat NAOS - Nicolescu Agatstein Orthognathic Surgery, prima clinica de profil din tara.

Chirurgia ortognatica este o ramura a chirurgiei maxilo-faciale care presupune interventii asupra oaselor maxilare necesare pentru tratarea anomaliilor.

Dezvoltarea insuficienta, in exces sau asimetrica a unuia sau a ambelor maxilare duce la tulburari in alinierea dintilor, in functionalitatea intregului aparat masticator, dar si in estetica faciala. In asociere cu tratamentul ortodontic, prin proceduri chirurgicale specifice se pozitioneaza corect oasele maxilare cu obtinerea unei muscaturi si functionalitati corecte, a unui profil facial armonios, dar si imbunatatirea respiratiei, chirurgia ortognatica fiind metoda de electie in tratamentul apneei obstructive din timpul somnului.

”Chirurgia ortognatica este deja o chirurgie standardizata, adica o chirurgie cu riscuri minime, obligatorie astazi in tratamentul anomaliilor dento maxilare. Cu o istorie de peste 100 de ani, dar aplicata pe concepte moderne de peste 30 de ani, aceasta specialitate este putin cunoscuta si aplicata la noi in Romania. Mi-am asumat misiunea de a dezvolta acest domeniu pentru a oferi posibilitatea tratarii corecte a acestor anomalii cu impact major asupra functionalitatii, precum si asupra vietii sociale a acestor persoane. Astfel, pacientii romani au acces la un tratament corect si complet, de inalt nivel medical si tehnic, similar celor din centrele specializate de elita din lume. Clinica noastra promoveaza rigoarea medicala si reuneste specialisti chirurgi si ortodonti performanti, antrenati conform ultimelor noutati in domeniu”, a declarat dr. Ion Nicolescu, care este si seful departamentului de Chirurgie Maxilo-Faciala al Spitalului ”Sfanta Maria” din Bucuresti si fondator al clinicii de medicina dentara Nicolescu-Agatstein, singura din Romania afiliata la reteaua Leading Dental Centers of the World.

Pacientii de chirurgie ortognatica pot fi identificati prin aspectul facial specific, avand o fata prea lunga sau prea scurta, sau remarcandu-se printr-un profil convex sau concav.

Profilul convex (poza 1), determinat de un maxilar inferior mult prea scurt, o mandibula retrognata, este catalogat ca o anomalie de clasa a II-a. Acesta este un tipar facial caracteristic pentru aproape 30% din populatia tarii. Aspectul facial necorespunzator, muscatura incorecta prin pozitionarea dintilor inferiori mult inapoia celor superiori, dar si tulburarile respiratorii prin pozitia posterioara a limbii obliga la decizia de tratament chirurgical.

In cazul pacientilor de clasa a III-a, profilul concav (poza 2), cu barbia mai in fata, este determinat de o mandibula prognata, in exces, sau un maxilar superior deficitar, retrognat. Nu in ultimul rand, aceste anomalii sunt asociate de multe ori cu asimetrii evidente, mai ales ale mandibulei.

Protocolul standard in cazul acestor anomalii de dezvoltare dentomaxilare cuprinde trei etape: un tratament ortodontic pregatitor chirurgiei, interventia chirurgicala pe unul sau ambele maxilare si finalizarea ortodontica prin optimizarea muscaturii.

Interventia chirurgicala se face prin gura, evitand astfel orice cicatrice la exterior. Procedura se face sub anestezie generala si dureaza intre 2 si 5 ore, in functie de complexitate. Tehnica moderna face posibila deschiderea gurii imediat postoperator, cu reluarea functiei masticatorii, eliminandu-se incovenientul maxilarelor imobilizate timp de 4-6 saptamani, specific abordarilor chirurgicale clasice. Astfel, este posibila evaluarea imediata a rezultatului si este redusa perioada de recuperare postoperatorie la 10-14 zile. Un tratament complet dureaza intre 18 si 24 de luni, in functie de dificultatea cazului.

Consultatiile, evaluarile si pregatirile pentru interventie, precum si controalele postoperatorii se vor desfasura la clinica, iar operatiile vor fi efectuate intr-un spital privat.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro
1008 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

Sitemap
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate