BLOG
Home Stiri medicale S-a modificat lista candidatilor ce sustin examenul de rezidentiat in Bucuresti

S-a modificat lista candidatilor ce sustin examenul de rezidentiat in Bucuresti

15 Noiembrie 2012 19:01
REPERE DIN STIRE
  • Lista candidatilor care sustin examenul de rezidentiat in domeniul medicina in Bucuresti s-a modificat
  • Locurile la rezidentiat au fost suplimentate
  • FASMR: "Orice loc in plus e o sansa ca un absolvent sa ramana in tara!"
  • Numeroase greseli in cartea Book des ECN semnalate de absolventii de medicina
S-a modificat lista candidatilor ce sustin examenul de rezidentiat in Bucuresti
FOTO: PaginaMedicala.ro

Lista candidatilor care sustin examenul de rezidentiat in domeniul medicina in centrul universitar bucurestean a fost modificata in urma cu cateva ore, potrivit site-ului oficial rezidentiat.info. Prin urmare, pentru domeniul medicina au optat 1474 de candidati si nu 1471, cifra anuntata initial de reprezentantii Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.

Asadar, "in urma centralizarii informatiilor privind candidatii inscrisi la concursul de rezidentiat, pentru centrul universitar Bucuresti au optat sa sustina concursul un numar de 1899 de candidati", se arata in anunt.

Listele celor inscrisi la medicina dentara si farmacie au ramas neschimbate.

Puteti consulta lista actualizata a candidatilor in domeniul medicina AICI
Puteti consulta lista candidatilor in domeniul medicina dentara AICI
Puteti consulta lista candidatilor in domeniul farmacie
AICI

Locurile la rezidentiat au fost suplimentate 

Reamintim ca Ministerul Sanatatii a suplimentat cele 48 de locuri promise pentru concursul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Masura vizeaza strict domeniul medicina, astfel ca locurile disponibile in domeniile medicina dentara si farmacie au ramas aceleasi.

Locurile suplimentare sunt publicate in centrele universitare din Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara si Tg. Mures in specialitaţile cardiologie, gastroenteorologie, hematologie, oncologie medicala, pneumologie, nefrologie, chirurgie generala, radioterapie, ortopedie si traumatologie, ORL. Lista completa a locurilor si posturilor va fi publicata pe site-ul oficial www.rezidentiat.info.

Prin urmare, numarul de locuri si posturi scoase la concurs este de 3778.

Suplimentarea, venita in urma solicitarilor absolventilor de medicina

Raed Arafat anunta in urma cu cateva saptamani ca Ministerul va suplimenta locurile scoase la concursul de rezidentiat. Decizia vine in urma solicitarilor adresate de catre reprezentantii rezidentilor la Ministerul Sanatatii, dar si a posibilitatii din punct de vedere tehnic si economic.

"Recent, am luat decizia de a suplimenta locurile disponibile in concurs, astfel incat sa ajungem la un nivel similar cu cel de anul trecut. Am suplimentat cu inca 48 de locuri, sunt cu 10 locuri mai putine decat in 2011. Suplimentarea a fost facuta recent", a declarat dr. Raed Arafat cu ocazia Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din Romania.

In acel moment, dupa cum declarase pentru PaginaMedicala.ro Oana Grigore, purtatorul de cuvant al institutiei, suplimentarea locurilor trebuia aprobata de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

FASMR: "Orice loc in plus e o sansa ca un absolvent sa ramana in tara!"

Vestea ca locurile la rezidentiat au fost suplimentate a fost primita cu mare bucurie de reprezentantii studentilor medicinisti, care au inaintat o scrisoare premierului Victor Ponta, prezentand nemultumirile lor legate de numarul de locuri si posturi scoase la concurs.

"E imbucurator faptul ca demersurile noastre au avut un raspuns pozitiv, iar decizia este una bine venita. Chiar si cu aceasta suplimentare, locurile nu sunt suficiente. Pe de alta parte, orice loc in plus la specialitate inseamna o sansa ca un absolvent de medicina sa ramana si sa profeseze in tara", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Ionut Cobec, presdintele FASMR.

Reamintim ca pentru sesiunea din luna noiembrie si-au depus dosarele de inscriere un numar de 5371 de absolventi de medicina si farmacie din tara.

Potrivit MS, cei mai multi medici tineri, 4145, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

Numeroase greseli in cartea Book des ECN semnalate de absolventii de medicina

Peste 400 de absolventi de medicina din toate centrele universitare au semnat o petitie privind nemultumirile legate de examenul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Petitia a fost deja inaintata Ministerului Sanatatii.

"Am simtit nevoia sa tragem un semnal de alarma intrucat nu vrem ca si la aceasta sesiune a rezidentiatului sa ne confruntam cu acelelasi probleme care au existat in anii trecuti, probleme legate de grile a caror raspunsuri pot fi interpretate in mai multe feluri. In plus, in cartea Book des ECN sunt numeroase greseli semnalate atat de mine, cat si de colegii mei care sustin examenul. Ministerul Sanatatii nu a elaborat o erata oficiala care sa cuprinda aceste erori", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Doru Usurelu, absolvent al UMF Bucuresti si candidat la concursul de rezidentiat din noiembrie.

Rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au luat decizia ca pentru examenul de rezidentiat din 2012 sa existe o bibliografie unica la specialitatea medicina generala.

Cartea - "Book des ECN" (Epreuves Classantes Nationales, n. red.) a fost lansata oficial in 2011, moment ce a coincis cu inaugurarea Librariei UMF Cluj Napoca.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
9262 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate