Home Stiri medicale Simularea examenului de rezidentiat a avut loc la Timisoara

Simularea examenului de rezidentiat a avut loc la Timisoara

19 Octombrie 2012 20:16
REPERE DIN STIRE
  • Aproximativ 50 de absolventi din Timisoara sustin maine simularea examenului de rezidentiat
  • Simulare a repartizarii candidatilor pe locurile disponibile in Timisoara
  • Inscrierile la simularea examenului de rezidentiat au avut loc in perioada 15-18 octombrie 2012
Simularea examenului de rezidentiat a avut loc la Timisoara
FOTO: libertatea.ro

Aproximativ 50 de absolventi ai Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara vor sustine maine simularea examenului de rezidentiat, incepand cu ora 9.00.

Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) - filiala Timisoara a obtinut tarziu aprobarea pentru organizarea acestei simulari.

"La noi scoala a inceput mai devreme decat in celelalte centre universitare. Acesta a fost si motivul pentru care am organizat acum simularea examenului de rezidentiat. Intr-adevar, numarul celor care s-au inscris este mic, dar avem in vedere organizarea unei alte simulari, pentru studentii care au trecut acum in anul VI", a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro Marius Toma, reprezentantul SSCR, filiala Timisoara.

Simulare a repartizarii candidatilor pe locurile disponibile in Timisoara

Potrivit acestuia, examenul se va desfasura la fel ca si concursul de rezidentiat, iar grilele vor fi corectate de cei din asociatie, in prezenta a doi martori. Rezultatele vor fi aflate pe loc de catre cei 50 de candidati.

"Programul de desfasurare va fi unul strict, in conformitate cu metodologia publicata de Ministerul Sanatatii. Grilele le vom corecta noi, studentii, cu sabloanele aferente. Avem si o surpriza pentru cei 50 de participanti. In urma rezultatelor, vom face si o simulare a repartizarii, in functie de locurile care au fost alocate centrului universitar timisorean", a completat Marius Toma.

Inscrierile la simularea examenului de rezidentiat au avut loc in perioada 15-18 octombrie 2012, participantii fiind nevoiti sa achite o taxa de 20 de lei. Simularea se va desfasura in Amfiteatrele de Biochimie si Histologie.

Inca nu se stie daca si alte centre universitare vor lua decizia de a organiza simluari ale examenului de rezidentiat pana pe data de 25 noimebrie. 

MS a decis sa suplimenteze locurile la rezidentiat

Reamintim ca Ministerul Sanatatii suplimentat locurile disponibile la concursul de rezidentiat din luna noiembrie 2012 astfel incat numarul acestora sa fie similar cu cel din anul precedent.

"Recent, am luat decizia de a suplimenta locurile disponibile in concurs, astfel incat sa ajungem la un nivel similar cu cel de anul trecut. Am suplimentat cu inca 48 de locuri, sunt cu 10 locuri mai putine decat in 2011. Suplimentarea a fost facuta recent", a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

In prezent, Ministerul Sanatatii face demersurile necesare la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) pentru ca cele 48 de locuri sa fie aprobate.

"In momentul in care vor fi aprobate, candidatii la concursul de rezidentiat vor putea gasi pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii specialitatile in care s-a facut suplimentarea si centrele unde sunt locuri in plus", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Oana Grigore, purtator de cuvant in Ministerul Sanatatii.

Concursul national de rezidentiat va fi descentralizat, pe centre universitare, pentru al doilea an consecutiv. Astfel, cei care vor sustine examenul fie pentru ocuparea unui loc sau a unui post sunt nevoiti sa mearga in centrele universitare Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
6293 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

Sitemap
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate