BLOG
Home Stiri medicale Subiectele la rezidentiatul din mai, mai usoare decat in noiembrie 2011

Subiectele la rezidentiatul din mai, mai usoare decat in noiembrie 2011

21 Mai 2012 11:40
REPERE DIN STIRE
  • 420 de tineri medici au sustinut sesiunea extraordinara a examenului de Rezidentiat
  • Examenul a inceput la ora 10.00 si a durat patru ore
  • Subiectele - elaborate in conditii de maxima securitate, de o comisie formata din cadre didactice universitare
  • Acad.prof.dr. Ioanel Sinescu: Examenul a decurs fara incidente
  • Concurentii mai pot depune contestatii pana la ora 16.00 astazi, la sediul comisiei locale de rezidentiat

420 de tineri medici au sustinut duminica, 20 mai, sesiunea extraordinara a examenului de Rezidentiat.

Examenul a inceput la ora 10.00 si a durat patru ore, timp in care candidatii au trebuit sa raspunda la cele 200 de intrebari grila, dintre care 50 cu raspuns complement simplu si 150 cu raspuns complement multiplu. Subiectele au fost elaborate in conditii de maxima securitate, de o comisie formata din cadre didactice universitare, de specialitate. Temele abordate au fost cele din tematica de rezidentiat cunoscuta de candidati - medicina interna, chirurgie generala, pneumologie, cardiologie, pediatrie, ortopedie, obstetrica-ginecologie.

Grila de raspunsuri a fost corectata pe loc, la finalul examenului, cu ajutorul unui sistem computerizat. Fiecare candidat a aflat numarul de puncte pe care l-a acumulat, chiar la iesirea din sala de examen.

“Examenul de rezidentiat organizat anul acesta de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” a decurs fara incidente, respectandu-se intocmai metodologia de concurs afisata si pe site-ul dedicat rezidentiatului. In urmatoarele 24 de ore, candidatii pot depune contestatii, urmand ca in alte 24 de ore acestea sa fie rezolvate, pentru ca pana miercuri sa putem afisa rezultatele finale”, a declarat la finalul concursului, acad.prof.dr. Ioanel Sinescu, rectorul UMF “Carol Davila” din Bucuresti si totodata organizatorul sesiunii din mai a rezidentiatului.

Si in opinia candiatilor, concursul s-a desfasurat fara probleme. "Pot spune ca subiectele au fost mai usoare decat la sesiunea din noiembrie. Timpul a fost cam scurt, dar, per total, a fost bine. Din ce am discutat cu colegii mei, punctajul cel mai mare ar fi fost 791", ne-a marturisit Andrei Antoniu Dinu, participant la concurs.

Concurentii mai pot depune contestatii pana la ora 16.00 astazi, la sediul comisiei locale de rezidentiat din Splaiul Independentei nr. 48 sau la nr. de fax: 021-3147751. Contestatiile vor fi solutionate de aceeasi comisie care a participat si la redactarea subiectelor.

Mai jos va prezentam grilele master dupa care s-a facut corectura electronica in salile de concurs:
- Varianta A;
- Varianta B;
- Varianta C;
- Varianta D.

Dupa afisarea rezultatelor finale, tinerii medici care au dat concursul de rezidentiat de loc vor asista la repartitia acestora, care cel mai probabil va avea loc duminica, 27 mai, in timp ce repartitia candidatilor promovati la concursul de rezidentiat pe post va avea loc luni, 28 mai.

Decizia organizarii unui nou concurs de rezidentiat a fost luata de catre fostul ministru al Sanatatii, Ladislau Ritli, intrucat aproximativ 40% din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011 au ramas neocupate. Cele mai multe locuri/posturi ramase vacante s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar: medicina de urgenta, neonatologie, ATI, pediatrie.

UPDATE: Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca peste 88,5% dintre candidatii inscrisi la sesiunea extraordinara a concursului de Rezidentiat din 20 mai au obtinut punctaj de promovare. Aflati clasamentele atat pe locuri, cat si pe posturi, accesan stirea "372 de tineri medici au promovat Rezidentiatul din 20 mai"

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro
4770 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate