BLOG
Home Stiri medicale VIDEO: Ministerul Sanatatii se consulta cu studentii in ceea ce priveste reorganizarea rezidentiatului

VIDEO: Ministerul Sanatatii se consulta cu studentii in ceea ce priveste reorganizarea rezidentiatului

4 Octombrie 2013 17:35
REPERE DIN STIRE
  • Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, se va intalni cu studentii de la Medicina din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara cu privire la Ordonanta organizarii si finantarii rezidentiatului.
  • Raed Arafat a spus ca se va renunta la selectia rezidentilor pe baza mediei de absolvire.
  • Vor fi discutii cu studentii medicinisti in aceasta saptamana in ceea ce priveste ordonanta data de Ministerul Sanatatii.
  • Studentii de la Medicina au lansat o petitie online pentru a-si arata nemultumirea de felul in care va fi organizat rezidentiatul din 2015.
  • Au semnat petitia peste 1300 studenti la Medicina
VIDEO: Ministerul Sanatatii se consulta cu studentii in ceea ce priveste reorganizarea rezidentiatului
FOTO: opiniatimisoarei.ro

UPDATE: Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a spus ca Raed Arafat s-a consultat cu studentii medicinisti din Targu-Mures si se va mai intalni cu cei din Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj cu privire la Ordonanta organizarii si finantarii rezidentiatului.
 

 

Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat duminica, la Targu Mures, ca se va renunta la selectia rezidentilor pe baza mediei de absolvire, insa se va gandi un alt mecanism in acest sens, conform Agerpres.

''Vom renunta cu siguranta. Deci asta este un lucru sesizat de mai multi studenti si intr-adevar au dreptate in acest sens pentru ca nu putem sa luam notele din timpul facultatii, mai ales acum pentru cei din anul IV, V, VI si sa spunem ca notele voastre vor fi calculate”, a spus Arafat.

Vor exista discutii cu studentii la Medicina saptamana aceasta, pentru a se stabili a 2-a varianta a ordonantei privind rezidentiatul, iar in final, toata lumea trebuie sa fie multumita. In ceea ce priveste punctele vagi ale acestei ordinante, Arafat a adaugat ca e nevoie de o legislatura secundara pentru a fi explicate toate aspectele.

Potrivit secretarului de stat, prin acest proiect de act normativ privind rezidentiatul se incearca flexibilizarea sistemului, astfel incat rezidentul sa poata avea posibilitatea de a alege specializarea pe care o doreste.

''Cel mai important lucru despre ce incercam sa facem este faptul ca avem mai multe etape, iar in prima etapa avem mai multe trunchiuri comune care pot sa intre in ele, noi flexibilizam si alegerea specialitatilor. E de fapt o flexibilizare, decat o restrictionare'', a subliniat Arafat.

Secretarul de stat a spus ca modelul acestui proiect nu va fi unicat sau specific Romaniei, ca acesta exista si in alte tari si ca are marele avantaj ca absolventii de medicina care nu reusesc la rezidentiat nu raman in afara sistemului asa cum se intampla in prezent.

Studentii de la Medicina au lansat o petitie online pentru a-si arata nemultumirea de felul in care va fi organizat rezidentiatul din 2015, potrivit noului proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Pana acum, au semnat petitia peste 1500 studenti la Medicina, nemultumiti de ordonanta care prevede doi ani de trunchi comun pentru toti absolventii medicinisti, dar si admiterea in aceasta etapa pe baza mediei de absolvire a facultatii.

Cristian Moise, presedintele Societatii Studentilor la Medicina Bucuresti, nu este de accord cu admiterea in internat,dupa media de absolvire, intrucat in 2015 inca sunt studenti din generatiile care au intrat in facultate cu gandul ca la sfarsitul ei vor da examen de intrare la rezidentiat si care nu au tinut cont de media anilor de facultate.

“Se va incuraja coruptia in institutii”, a mai spus Moise.

...
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pagina 1 din 2
10599 vizualizari
Adauga comentarii
5 comentarii
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate