Home Stiri medicale "Asuma-ti sa fii sanatos!", un proiect UMF "Carol Davila"

"Asuma-ti sa fii sanatos!", un proiect UMF "Carol Davila"

7 Aprilie 2017 15:27
REPERE DIN STIRE
  • 7 aprilie, Ziua Mondiala a Sanatatii
  • "Asuma-ti sa fii sanatos" un proiect UMF "Carol Davila"
  • Preventie si informare medicala pentru apcienti

“Asuma-ti sa fii sanatos!”, este proiectul pilot prin care Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti doreste sa marcheze Ziua Mondiala a Sanatatii, 7 aprilie.

Preventie si informare medicale sunt cele doua componente care vor face obiectul acestei initiative prin care cadrele didactice ale Universitatii isi doresc sa aduca un plus de valoare relatiei dintre medic si pacient.

Potrivit initiatorilor proiectului “Asuma-ti sa fii sanatos!”, prin abordarea mai multor teme si perspective din punct de vedere al preventiei si informarii corecte medicale, populatia va reusi sa-si creeze un sistem de autoprotectie ce va reduce substantial riscul expunerii la imbolnaviri.

Fie ca discutam despre discipline precum pediatrie, urologie, cardiologie, pneumologie, ortopedie, neurologie, dermatologie sau gastroenterologie, putem spune, ca una dintre disciplinele medicale importante o reprezinta preventia.

Astfel pe parcursul a 8 saptamani, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti va transmite, saptamanal, sub forma unui comunicat de presa sfatul unui specialist din diferite discipline medicale, textul si tema aleasa apartinand in exclusivitate autorilor.

“Consider ca este un moment in care constientizarea populatiei in ceea ce priveste importanta preventiei medicale trebuie sa reprezinte pentru noi toti o perspectiva corecta a faptului ca, prin controale medicale periodice, protectie si igiena personale, dar si prin a primi la timp sfatul unui specialist, putem reduce substantial riscul multiplelor imbolnaviri care, din nefericire sunt tot mai frecvente in randul populatiei si, din pacate, oamenii ajung la medic, in cele mai multe cazuri, mult prea tarziu” a declarat Acad. I.Sinescu, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Potrivit acestuia “prin acest proiect pilot, initiat de catre prorectorii Universitatii noastre si care debuteaza intr-o zi de referinta pentru sanatatea globala, vom incerca, pe parcursul derularii lui, si totodata cu sprijinul mass-media, sa abordam la nivelul medicinei de preventie cele mai vaste teme, iar opiniile unora dintre cei mai buni specialisti sa ajunga in casele celor care, sunt convins ca vor intelege importanta acestor mesaje menite sa vina in sprijinul sanatatii lor, aducand un plus valoare in autoeducarea si asumarea de a fi sanatos”.

“Asuma-ti sa fii sanatos!” debuteaza cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, cu tema “Infectiile sezoniere la copil si profilaxia acestora”, opinie ce apartine in exclusivitate prof. dr. Mihaela Balgradean , medic primar pediatru - UMF- Carol Davila - spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “ M.S.Curie”.

Articole campanie " Asuma-ti sa fii sanatos!":

Complicatiile diabetului zaharat de tip II si prevenirea lor - prof. dr. Cristian Baicus, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”

Fumatul activ sau pasiv, ce trebuie sa stim? - Prof. dr. Florin Mihaltan, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, presedinte al Societatii Romane de Pneumologie.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro
1206 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginafarmacistilor.ro
Camin-pentru-bunici.ro ofera rezidenta si ingrijire de specialitate pacientilor cu Alzheimer (stire)
Testele rapide - de neinlocuit datorita eficientei lor sporite (stire)
Incepe livrarea catre spitale a dozelor de imunoglobulina utilizata pentru tratarea imunodeficientelor primare (stire)

Medicamente

  • ALGOCALMIN , fiole
  • AUGMENTIN , flacon injectabil
  • EXTRAVERAL , comprimate
  • BANEOCIN - unguent

Lista coduri ATC

Lista farmacisti

Lista farmacii

Producatori medicamente

Sitemap
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate